SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2024. márc. 18.


HVT

  Pénz7

  Tízedik alkalommal Pénz7 a Széchenyiben

  Pénz7

  Tizedik alkalommal került megrendezésre Magyarországon a pénzügyi és vállalkozói témahét, melyhez iskolánk több éves hagyományra való tekintettel idén is az elsők között csatlakozott.

  A Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország közreműködésével két önkéntes segítette a témahét sikeres lebonyolítását. A pénzügyi életleckék tematika kertében Kátai István József önkéntes tartott a 9.és 10. évfolyamon 2 x 45 perces interaktív foglalkozást az érdeklődő diákok számára, míg a „Gondolkozz és Vállalkozz! témakör feldolgozását Balogh Zoltán vállalkozó segítette gyakorlatias tapasztalatainak megosztásával a 11-12-13.évfolyamos diákok bevonásával.

  Termékeik értékesítésével, vállalkozásuk bemutatásával az iskola diákvállalkozásai színesítették a heti programsorozatot. Az érdeklődők szebbnél szebb kézzel készített gyertyákból, illatosítókból, ékszerekből, naptárakból, könyvjelzőkből, kulcstartókból és SZIKSZIS pulóverekből válogathattak kedvükre. Szívesen és lelkesen osztották meg a kezdő vállalkozók tapasztalataikat az érdeklődő diákokkal és  meghívott előadókkal is.

  A jubileumi évben nagy hangsúlyt fektettünk a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismeretek bővítésére, ezért több előadás, interaktív foglalkozás zajlott pénzintézetek munkatársainak bevonásával.

  A Raiffeisen Bank munkatársai (Gyurka József, Szalóki Péter, Kormány Henrietta, Kiss Balázs, Jeles Gergő) nyolc rendkívüli órát tartottak a Pénzforgalom, a Hitelezés, Befektetések és Értékpapírok, Fizetési módok és Adathalászat témakörben. Az előadások sikerességét az előadók hitelessége, gyakorlatiassága, kreatív témafeldolgozása biztosította, amit érdeklődve hallgattak a 10-14. évfolyamos diákok.

  A K&H Bank képviseletében Szűcs Gábor a hitel fajtái kiemelten a diákhitel témában nyűgözte le a hallgatóságot kiváló előadókészségével és szakmai tudásával.

  A szakmai oktatók 8 osztályban tartottak rendkívüli órákat a Pénziránytű Alapítvány által összeállított témák feldolgozására, amit a diákok nagyon szívesen fogadtak.

  A Pénz7 kísérő programjai közül a JAM Innovációs Versenye, a Tőzsdejáték és a Bancode Verseny volt a legnépszerűbb a diákok körében.

  Az egyik legsikeresebb program az idén is a Pénzfutam volt, melynek a Bujtosi tó adott helyet. A diákok az online feladatokat a helyszínen kapták meg, s mivel a játék 10 feladatot tartalmazott időkorlátozással, így a két állomás közötti utat futólépésben tették meg a résztvevők. Nem csoda, ha a végén a bezsebelt gyémánt-, arany oklevél mellett úgy érezték, tettek valamit az egészséges életmódért is.

  Végezetül a pénz7 számokban:

  • 16 előadás
  • 8 külső előadó
  • közel
  • közel 300 fő diák részvétele rendkívüli órákon
  • 210 fő a pénz7 kísérő programjain, versenyein
  • 5 diákvállalkozás
  • több mint 50 féle saját termék

  Köszönet a támogató szervezeteknek, meghívott előadóknak, kollégáknak, diákoknak a pénz7 program sikeres és aktív megvalósításáért.

  Hurin Verdes Tímea

  oktató

  GALÉRIA

  Galéria

  20240305_122733.jpg
  20240305_122658.jpg
  IMG_0272.jpeg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  3x3-as kosárlabda

  3x3-as kosárlabda

  3x3-as kosárlabda bajnokság középiskolásokkal

  2024. ápr. 22.


  CsZ

  Matematika OKTV siker

  Matematika OKTV siker

  Gál Levente, iskolánk 12.B osztályos tanulója, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika I. kategória döntőjében 30. helyezést ért el.

  2024. ápr. 12.


  BZ

  Igazgatói pályázat

  Igazgatói pályázat

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) –(4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

  2024. ápr. 4.


  Informátor


  Partnereink

  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


  Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

  4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

  Telefon: +36 70 1995 667

  E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

  OM azonosító: 203045/014

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


  2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium