SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2024. márc. 18.


HVT

    Pénz7

    Tízedik alkalommal Pénz7 a Széchenyiben

    Pénz7

    Tizedik alkalommal került megrendezésre Magyarországon a pénzügyi és vállalkozói témahét, melyhez iskolánk több éves hagyományra való tekintettel idén is az elsők között csatlakozott.

    A Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország közreműködésével két önkéntes segítette a témahét sikeres lebonyolítását. A pénzügyi életleckék tematika kertében Kátai István József önkéntes tartott a 9.és 10. évfolyamon 2 x 45 perces interaktív foglalkozást az érdeklődő diákok számára, míg a „Gondolkozz és Vállalkozz! témakör feldolgozását Balogh Zoltán vállalkozó segítette gyakorlatias tapasztalatainak megosztásával a 11-12-13.évfolyamos diákok bevonásával.

    Termékeik értékesítésével, vállalkozásuk bemutatásával az iskola diákvállalkozásai színesítették a heti programsorozatot. Az érdeklődők szebbnél szebb kézzel készített gyertyákból, illatosítókból, ékszerekből, naptárakból, könyvjelzőkből, kulcstartókból és SZIKSZIS pulóverekből válogathattak kedvükre. Szívesen és lelkesen osztották meg a kezdő vállalkozók tapasztalataikat az érdeklődő diákokkal és  meghívott előadókkal is.

    A jubileumi évben nagy hangsúlyt fektettünk a pénzügyi tudatossággal kapcsolatos ismeretek bővítésére, ezért több előadás, interaktív foglalkozás zajlott pénzintézetek munkatársainak bevonásával.

    A Raiffeisen Bank munkatársai (Gyurka József, Szalóki Péter, Kormány Henrietta, Kiss Balázs, Jeles Gergő) nyolc rendkívüli órát tartottak a Pénzforgalom, a Hitelezés, Befektetések és Értékpapírok, Fizetési módok és Adathalászat témakörben. Az előadások sikerességét az előadók hitelessége, gyakorlatiassága, kreatív témafeldolgozása biztosította, amit érdeklődve hallgattak a 10-14. évfolyamos diákok.

    A K&H Bank képviseletében Szűcs Gábor a hitel fajtái kiemelten a diákhitel témában nyűgözte le a hallgatóságot kiváló előadókészségével és szakmai tudásával.

    A szakmai oktatók 8 osztályban tartottak rendkívüli órákat a Pénziránytű Alapítvány által összeállított témák feldolgozására, amit a diákok nagyon szívesen fogadtak.

    A Pénz7 kísérő programjai közül a JAM Innovációs Versenye, a Tőzsdejáték és a Bancode Verseny volt a legnépszerűbb a diákok körében.

    Az egyik legsikeresebb program az idén is a Pénzfutam volt, melynek a Bujtosi tó adott helyet. A diákok az online feladatokat a helyszínen kapták meg, s mivel a játék 10 feladatot tartalmazott időkorlátozással, így a két állomás közötti utat futólépésben tették meg a résztvevők. Nem csoda, ha a végén a bezsebelt gyémánt-, arany oklevél mellett úgy érezték, tettek valamit az egészséges életmódért is.

    Végezetül a pénz7 számokban:

    • 16 előadás
    • 8 külső előadó
    • közel
    • közel 300 fő diák részvétele rendkívüli órákon
    • 210 fő a pénz7 kísérő programjain, versenyein
    • 5 diákvállalkozás
    • több mint 50 féle saját termék

    Köszönet a támogató szervezeteknek, meghívott előadóknak, kollégáknak, diákoknak a pénz7 program sikeres és aktív megvalósításáért.

    Hurin Verdes Tímea

    oktató

    GALÉRIA

    Galéria

    20240305_122733.jpg
    20240305_122658.jpg
    IMG_0272.jpeg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Személyes beiratkozás

    Személyes beiratkozás

    Személyes beiratkozás 2024. június 26. Részletek a 2024/25-ös tanévre felvett nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek.

    2024. jún. 18.


    HI

    2x-es Országos Bajnok strandröplabdában

    2x-es Országos Bajnok strandröplabdában

    2x-es Országos Bajnok iskolánk fiú csapata strandröplabda "B" kategóriában

    2024. máj. 31.


    IGy

    Lövészverseny

    Lövészverseny

    Lövészversenyen vettünk részt a Bánkiban

    2024. máj. 28.


    GTE


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

    Telefon: +36 70 1995 667

    E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

    OM azonosító: 203045/014

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


    2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium