SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2024. márc. 22.


HVT

  • Versenyeredmény

Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

Újra sikereket értek el csapataink a Társadalmi Innovációs Versenyeken Huriné Verdes Tímea mentorálásával

Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

Junior Achievement Magyarország Alapítvány és a CITI Bank által 2024. február 28-29-én közösen szervezett Online Innovációs Versenyen a helyi közösség fejlesztése volt a kihívás. A verseny lebonyolítása két napos volt: első nap délután ismertették a feladatot, majd a diákok ötletroham segítségével igyekeztek rátalálni a legjobb vállalkozói ötletre.

A szakmai zsűri a 10.A. osztály NYH.Touristic csapatát, melynek tagjai: Vitéz Karina, Kovács Barbara, Sebők Szófia, Benő Kristóf, Mester Dániel a LEGJOBB VÁLLALKOZÓI ÖTLET DÍJJAL  jutalmazta.

Március 12-13 már egy újabb Innovációs Verseny volt a JAM kezdeményezésében az Exxon Mobil támogatásával.  Óriási örömünkre a 2024-es Sci-Tech Challenge hazai döntőjébe jutott a 10.A osztály csapata: Uri Dorina, Lovácsi Enikő, Tran Thi Hoai-Thuong, Benő Kristóf és Binda Áron. A tét az európai döntőbe jutás volt, ahol Magyarország mellett Bulgária, Csehország, Ciprus és Lengyelország fiataljai vesznek részt.

Ennek megfelelően a verseny angol nyelven zajlott, így a diákok nem csak a szakmi tudásukról, problémamegoldóképességükről tettek tanúbizonyságot, hanem kiváló angol nyelvtudásukról is.

A verseny személyesen részvétellel folytatódott az Exxon Mobil Székházában, Budapesten.

Bár a nemzetközi döntőbe jutás most nem sikerült, de az erős mezőnyben remekül helytállva a jól megérdemelt ötödik helyezést kapták meg az országos versenyen iskolánk tanulói.

Pontosan egy héttel később, március 20-án újabb megmérettetésre került sor Budapesten: JAM & UniCredit INNOVATION CHALLENGE címmel.

A verseny témája a Fenntarthatóság, melynek keretében a személyes jelenlétet megelőző nap délután ismertették a konkrét kihívást, amit Végh Alexandra környezetközgazdász előadása előzött meg, abból a célból, hogy a versenyzők teljesebb képet kaphassanak a verseny tematikájáról, s magáról a fenntarthatóságról. Olyan társadalmi vállalkozás létrehozása volt a feladat, amelynek célja termékek vagy szolgáltatások létrehozása, melyek a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozzák.

A diákok munkáját külső mentorok segítették szakmai véleményükkel, hasznos tanácsaikkal, olykor iránymutatásaikkal.

A verseny produktuma egy olyan vállalkozás, mely megoldást kínál a társadalmi problémára, melynek részleteit a csapat tagjai 4 perces prezentáció kertében mutatták be a szakmai zsűri tagjainak.

Az iskolánk Can Pen nevet viselő csapata a Legjobban Kidolgozott és Legjobban Megvalósítható Ötlet Díjat nyerte el a zsűri elismerő és dicsérő szavai mellett.

A díj mellé a diákoknak az UniCredit Bank Budapesti Irodája felajánlott egy bankbejárást, valamint a csapat prezentációját bemutató Benő Kristóf meghívást kapott egy videó forgatására, mely a 24.hu weboldalon lesz látható április 11.-e után.

Gratulálok valamennyi díjazottnak!

 

Huriné Verdes Tímea

oktató/mentor

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Felvettek listája 2024

Felvettek listája 2024

Letölthető a 2024-ben felvett tanulók listája

2024. ápr. 26.


BZ

Szép magyar beszéd siker

Szép magyar beszéd siker

Martin Anna Krisztina sikere a Szép magyar beszéd országos döntőjében

2024. ápr. 25.


MCs

Széchenyis Zrínyi siker

Széchenyis Zrínyi siker

Széchenyis sikerek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

2024. ápr. 23.


SzNZs


Partnereink

SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum


Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Telefon: +36 70 1995 667

E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

OM azonosító: 203045/014

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium