SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2024. márc. 22.


HVT

  • Versenyeredmény

Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

Újra sikereket értek el csapataink a Társadalmi Innovációs Versenyeken Huriné Verdes Tímea mentorálásával

Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

Junior Achievement Magyarország Alapítvány és a CITI Bank által 2024. február 28-29-én közösen szervezett Online Innovációs Versenyen a helyi közösség fejlesztése volt a kihívás. A verseny lebonyolítása két napos volt: első nap délután ismertették a feladatot, majd a diákok ötletroham segítségével igyekeztek rátalálni a legjobb vállalkozói ötletre.

A szakmai zsűri a 10.A. osztály NYH.Touristic csapatát, melynek tagjai: Vitéz Karina, Kovács Barbara, Sebők Szófia, Benő Kristóf, Mester Dániel a LEGJOBB VÁLLALKOZÓI ÖTLET DÍJJAL  jutalmazta.

Március 12-13 már egy újabb Innovációs Verseny volt a JAM kezdeményezésében az Exxon Mobil támogatásával.  Óriási örömünkre a 2024-es Sci-Tech Challenge hazai döntőjébe jutott a 10.A osztály csapata: Uri Dorina, Lovácsi Enikő, Tran Thi Hoai-Thuong, Benő Kristóf és Binda Áron. A tét az európai döntőbe jutás volt, ahol Magyarország mellett Bulgária, Csehország, Ciprus és Lengyelország fiataljai vesznek részt.

Ennek megfelelően a verseny angol nyelven zajlott, így a diákok nem csak a szakmi tudásukról, problémamegoldóképességükről tettek tanúbizonyságot, hanem kiváló angol nyelvtudásukról is.

A verseny személyesen részvétellel folytatódott az Exxon Mobil Székházában, Budapesten.

Bár a nemzetközi döntőbe jutás most nem sikerült, de az erős mezőnyben remekül helytállva a jól megérdemelt ötödik helyezést kapták meg az országos versenyen iskolánk tanulói.

Pontosan egy héttel később, március 20-án újabb megmérettetésre került sor Budapesten: JAM & UniCredit INNOVATION CHALLENGE címmel.

A verseny témája a Fenntarthatóság, melynek keretében a személyes jelenlétet megelőző nap délután ismertették a konkrét kihívást, amit Végh Alexandra környezetközgazdász előadása előzött meg, abból a célból, hogy a versenyzők teljesebb képet kaphassanak a verseny tematikájáról, s magáról a fenntarthatóságról. Olyan társadalmi vállalkozás létrehozása volt a feladat, amelynek célja termékek vagy szolgáltatások létrehozása, melyek a fenntarthatóság fontosságát hangsúlyozzák.

A diákok munkáját külső mentorok segítették szakmai véleményükkel, hasznos tanácsaikkal, olykor iránymutatásaikkal.

A verseny produktuma egy olyan vállalkozás, mely megoldást kínál a társadalmi problémára, melynek részleteit a csapat tagjai 4 perces prezentáció kertében mutatták be a szakmai zsűri tagjainak.

Az iskolánk Can Pen nevet viselő csapata a Legjobban Kidolgozott és Legjobban Megvalósítható Ötlet Díjat nyerte el a zsűri elismerő és dicsérő szavai mellett.

A díj mellé a diákoknak az UniCredit Bank Budapesti Irodája felajánlott egy bankbejárást, valamint a csapat prezentációját bemutató Benő Kristóf meghívást kapott egy videó forgatására, mely a 24.hu weboldalon lesz látható április 11.-e után.

Gratulálok valamennyi díjazottnak!

 

Huriné Verdes Tímea

oktató/mentor

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Széchenyis Zrínyi siker

Széchenyis Zrínyi siker

Széchenyis sikerek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

2024. ápr. 23.


SzNZs

3x3-as kosárlabda

3x3-as kosárlabda

3x3-as kosárlabda bajnokság középiskolásokkal

2024. ápr. 22.


CsZ

Matematika OKTV siker

Matematika OKTV siker

Gál Levente, iskolánk 12.B osztályos tanulója, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika I. kategória döntőjében 30. helyezést ért el.

2024. ápr. 12.


BZ


Partnereink

SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum


Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Telefon: +36 70 1995 667

E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

OM azonosító: 203045/014

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium