SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2023. jún. 2.


IKK

    Modellvállalat Szimulációs verseny 2022/23” ünnepélyes döntője Kecskeméten

    A Modellvállalat Szimulációs verseny döntőjében 11 csapat versenyzett a legjobb vállalkozási ötlet címért.

     Modellvállalat Szimulációs verseny 2022/23” ünnepélyes döntője Kecskeméten

    A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, mint projektgazda, a GINOP-6.2.6-20-2020-00001 azonosító számú, „Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák” című kiemelt projekt keretében az idei tanévben, immár másodjára rendezte meg a „Modellvállalat 2022/23.” szimulációs versenyt. 

    2022 novemberében kezdődő megmérettetésre a 9-10. évfolyamos tanulók mellett a 11. évfolyam diákjai is pályázhattak. A 3 fős csapatok 14 ágazat tanulói közül kerültek ki. 

    A versenyre az ország minden vármegyéjéből, összesen 152 csapat nyújtott be pályamunkát (456 fő), amelyek közül a zsűri 40 csapat pályázati anyagát nyilvánította a projekt felhívásában megszabott feltételeknek megfelelőnek. A vetélkedés online fordulói 2022 novemberében kezdődtek, és 2023 áprilisában zárultak. 

    Az elődöntők eredményei alapján kiválasztásra került az a 11 csapat, akik 2023. május 30-31. között a kecskeméti Hotel Aranyhomokban megrendezett döntőben a legjobb vállalkozási ötlet címért versenyezhetnek.

    A zsűrinek idén sem volt egyszerű a döntések meghozatala. A legizgalmasabb ötletek közül kiemelendő egy „varázsgyűrű” forgalmazási lehetőségeinek a kidolgozása, amely segítené a drogok kiszűrését, valamint annak a webshopnak a terve, amelyben a Balaton környékén előállított termékek értékesítésének biztosítanának felületet, de érkezett céges ötlet a szürke víz hasznosítására, valamint kifejezetten a cukorbetegek részére kitalált gyümölcslevek forgalmazására is. Összesen 11 ötletet mutattak be a diákok a döntő jeles napján, Kecskeméten. 

    Ez a mostani vetélkedő, amelynek ilyen sokan részesei voltak, nem csak a szakmai ismereteket, de olyan készségeknek az alkalmazását is megkövetelte, mint például a problémamegoldó készség, a döntési képesség, a kreativitás, a kritikus gondolkodás vagy a csapatban való munka - mondta Oláh Gábor, a KTI Képzési és Vizsgáztatási igazgatója.

    „Modellvállalat 2022/23.” Szimulációs verseny kecskeméti döntőjének eredményei

    A Modellvállalat 2022/23. Szimulációs verseny döntőjében I. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum tagintézményének NyuggiSzakik elnevezésű csapata, II. helyezést ért el a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, Keszthelyi Közgazdasági Technikum, Közgáz Keselyűk elnevezésű csapata, III. helyezést ért el a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium tagintézményének Észbontók elnevezésű csapata. A zsűri különdíjjal honorálta a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Kollégium tagintézményének Szikszi Filament Kft. elnevezésű csapatát.

    Mindenkinek gratulálunk!

     

    Forrás: KTI Kommunikáció

    Kép: KTI Kommunikáció

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Igazgatói pályázat

    Igazgatói pályázat

    A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) –(4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

    2024. ápr. 4.


    Informátor

    Bombera Krisztina élő adásában

    Bombera Krisztina élő adásában

    Beszélgetés Bombera Krisztina élő műsorában

    2024. márc. 27.


    BZ

    Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

    Nyereményeső a Társadalmi Innovációs Versenyeken

    Újra sikereket értek el csapataink a Társadalmi Innovációs Versenyeken Huriné Verdes Tímea mentorálásával

    2024. márc. 22.


    HVT


    Partnereink

    SZC logo

    Nyíregyházi Szakképzési Centrum


    Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

    4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

    Telefon: +36 70 1995 667

    E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

    OM azonosító: 203045/014

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


    2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium