SZC logo

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

OM kód: 203045/014 | 4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

Intézmény logo

Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokMoodleKRÉTA

Hírek

2024. márc. 27.


BZ

  Bombera Krisztina élő adásában

  Beszélgetés Bombera Krisztina élő műsorában

  Bombera Krisztina élő adásában

  Beszélgetés Bombera Krisztina műsorában arról, hogyan segítenek a Társadalmi Innovációs Versenyek, Diákvállalkozások és egyéb programok a diákok kompetenciáinak fejlesztésében.

  A beszélgetés élőben volt látható 2024. március 26. kedd, 18.00 órától.

   

  A beszélgetés témái voltak:

  Segít ma az oktatás abban, hogy a fiatalok azt érezzék: amit és ahogyan ma tanulnak, arra szükség lesz a munkájukban később? Segít ma a világ abban, hogy a fiatalok azt érezzék: amit és ahogy ma dolgoznak, az jót tesz a világnak hosszabb távon? Segít ma Európa abban, hogy az európai fiatalok azt érezzék: a tudásuk, a munkájuk versenyképes marad akár a távol-keleti, akár az amerikai cégek teljesítményével szemben?

  Hol, hogyan, kik tudnak segíteni abban, hogy a fiatalok túlnyomó többsége megvalósítsa azt, amire a képességei és a kitartása lehetőséget ad? Hogy ez ne csak a szerencsések privilégiuma legyen? Hogy senkit ne büntessen a sors azért, mert nem a legjobb helyre született, nem a leghíresebb iskolákba járt és nem a legmenőbb munkahelyen kezdi a pályáját?

  A minap zsűritag voltam egy diákversenyen az Unicredit Bankban, ami egy átfogó, európai szintű oktatási program egyik kis lépése. A programnak az a tágabb célja, hogy segítsen megelőzni a korai iskolaelhagyást, segítsen megmutatni, hogy a tanulásnak van értelme, és az ember a munkájában csupa jó és fontos dolgot is csinálhat... hogy ne csak a pénzkereset legyen cél, hiszen az értelmes munka a tartalmas, értelmes élet egyik fontos feltétele....

  Gyertek, kérdezzétek a szakembereket, hogyan lehet a gyerekeket a minőségi tanuláshoz hozzásegíteni? Milyen tudást és készségeket várnak a jövő munkahelyei? Mi kell ahhoz, hogy Európa ne maradjon le a globális versenyben más kontinensekhez képest?

  Aki beszélgettek és válaszoltak:

  Gergely Orsolya - a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője

  Dr. Gyurkó Szilvia - az Unicredit Alapítvány kuratóriumi tagja, a Hintalovon Alapítvány alapítója és kuratóriumának elnöke

  Huriné Verdes Tímea - a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium pedagógusa, az egyik nyertes diákcsapat felkészítő tanára

   

  A felvétel itt tekinthető meg: https://fb.watch/r3xHUvSkSM/

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  3x3-as kosárlabda

  3x3-as kosárlabda

  3x3-as kosárlabda bajnokság középiskolásokkal

  2024. ápr. 22.


  CsZ

  Matematika OKTV siker

  Matematika OKTV siker

  Gál Levente, iskolánk 12.B osztályos tanulója, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny matematika I. kategória döntőjében 30. helyezést ért el.

  2024. ápr. 12.


  BZ

  Igazgatói pályázat

  Igazgatói pályázat

  A Nyíregyházi Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) –(4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

  2024. ápr. 4.


  Informátor


  Partnereink

  SZC logo

  Nyíregyházi Szakképzési Centrum


  Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium

  4400 Nyíregyháza, Városmajor utca 4.

  Telefon: +36 70 1995 667

  E-mail: iskola@nyirszikszi.hu

  OM azonosító: 203045/014

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000930


  2024Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium