Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Sikerek az „ÉN NEM VAGYOK MAGYAR?” versenyen

ennemvagyokmagyarr 002ennemvagyokmagyarr 001

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ebben a tanévben immár 3. alkalommal hirdette meg az „ÉN NEM VAGYOK MAGYAR?” című versenyét. A tanulók három kategóriában nevezhettek: esszéírásban, versmondásban és plakátkészítésben mérhették össze tudásukat, képességeiket. Olyan műveket, alkotásokat vártak a szervezők, amelyek témája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tájak, nevezetességek, hagyományok, szokások, híres személyek.

A két éve útjára indított hagyományőrző verseny fő célja a hazaszeretet, a haza iránt érzett felelősség felébresztése a szakképző iskolák diákjaiban, valamint az SZC társadalomtudományi munkaközösségeinek együttműködése, összefogása hagyományaink őrzése érdekében.

A SZIKSZI-ből mindhárom kategóriában neveztek diákok a versenyre. Két tanulónk eredményesen szerepelt a megmérettetésen. Kormány Péter 12. D osztályos tanuló plakátkészítésben ért el harmadik helyezést, felkészítő tanára Kolonics Edit; míg Zsadányi Erik 10. A osztályos tanulónk versmondó kategóriában léphetett fel a dobogó harmadik fokára, felkészítő tanára Magyar Csabáné. Gratulálunk a szép eredményhez, és további sikeres versenyzést kívánunk!


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban