Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Szakmai nap a Széchenyiben 2017

2017. november 22-e a Nyíregyházi Szakképzési Centrum minden intézményében tanítás nélküli munkanap volt. Az Európai Szakképzési Hét keretében az ország többi centrumával együtt szakmai programokat szerveztünk diákjainknak részben az iskola falai között, részben a Centrum székhelyén.DSC 0128

Célunk az volt, hogy diákjainknak olyan előadások, beszélgetések, bemutatók szervezzünk, ahol a saját szakmaterületükről, illetve az egyre fontosabbá váló vállalkozásfejlesztésről, vállalkozóvá válásról tájékozódhattak.

Az informatika ágazatban tanulók a Nyíregyházi Egyetem oktatójától, Dr. Iszály Barna Györgytől mobilalkalmazásokról, programozásról, robotikáról hallhattak és gyors bemutatót az Androidos alkalmazásfejlesztésről.
Az ELTE tanára, Dr. Illés Zoltán, több témát is érintve tartott előadást, illetve megalapozta az egyetem és iskolánk hosszú távú együttműködését. Ezt ma írásban is rögzítettük.

Nyíregyháza sok sikeres vállalkozása igénybe vette a PRIMOM alapítvány segítségét az elmúlt évtizedekben. Zsuk István mutatta be tevékenységüket.
A Sz-Sz-B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Szántó Tamás tartott tájékoztatót a vállalkozások és az informatika modern kapcsolatáról, ez irányú tevékenységükről.
Balogh Zoltán az iparkamara elnökségi tagjaként, közgazdászként, vállalkozóként beszélt a megye vállalkozásainak statisztikai megközelítéséről, a vállalkozói lét gyakorlatáról.

Az iskola falain belül megjelentek a diákvállalkozások. Diákjaink két csoportja a napokban indította el saját vállalkozását. Az ebédlőben nagy tömeg előtt mutathatták be az eddigi tapasztalataikat, ötleteiket, terveiket. Sok sikert kívánunk nekik!

Berencsiné Palcsák Bernadett a Nyíregyházi Egyetem Rektori Hivatalának dolgozója, egykori diákunk, az ügyvitelt tanulóknak tartott előadást a szakma szépségeiről, lehetőségeiről az egyetemen végzett tevékenységén keresztül.

Tanáraink vezetésével bemutatásra került az iskolában aktuálisan futó Erasmus+ program, Kissné Sinka Éva tanárnő vezetésével.
Bakti András tanár úr szakkörös diákjaival mutatta be a robotika területén elért legújabb eredményeiket.

Az iskola talán legnagyobb látványossága a mai napon a szomszéd óvodából érkezett ovis csoport volt. Kilencedikes diákjaink ragadták kézen őket majd játékokkal szórakoztatták a kicsiket, mutatták be iskolánkat

Mindezekkel párhuzamosan zajlott az Állásbörze, 35 kiállító cég és a tíz tagintézmény részvételével 10 és 14 óra között  a Wesselényi tornacsarnokában, melyre iskolánk végzős diákjai az osztályfőnökeikkel látogattak el.

Összességében ez a nap jelentős sikernek tekinthető abban az értelemben, hogy diákjaink a mindennapi iskolai kötelmeiken túl kaphattak információkat, benyomásokat, inspirációkat választott szakterületükben rejlő lehetőségeikről. Reméljük ezzel is segítettük őket jövőjük tervezésében!

Köszönetet mondunk a nap szervezésében közreműködő külső előadóknak, kollégáknak, diákjainknak!

DSC 0007

DSC 0019

DSC 0067

DSC 0100

DSC 0120

DSC 0127

DSC 0128

DSC 0134

DSC 0140

DSC 0170

DSC 0191


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban