Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Tanári tréning Portugáliában a „Business Without Borders” Erasmus+ projekt keretében

A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma intézmény koordinátorként sikeresen pályázott az Erasmus Plus KA 2 keretében a „Business Without Borders” című projektre. A projekt keretében az első tanári partneri találkozóra Portugáliában, Lousado városában került sor 2018. november 11-17.-e között.

Bővebben: Tanári tréning Portugáliában a „Business Without Borders” Erasmus+ projekt keretében

Erasmus activities

  STUDENTS TEACHERS
  Outdoor Sport Teaching Sport Music Art Recreational Technology Technology
Turkey

Cycling,

Court Tennis Folk Music Puzzle actıve vıdeo games Storybirds Storybirds,Kahoot,Logo Template,Wordart,Padlet
Hungary

Trekking

Table Tennis Video Clips Dance Performing spa wıth thermal water-swımmıng Coding Art Apps,Tagul
Norway Swimming Curling Sharing playlist Digital Art Yoga dıgıtal phograpy, thinglink,just seen puppet pals mobile devices to support learning, animation apps, comıc rocket, puppet pals.
Portugal saılıng futsal podcast apps graffıtı outdoor games vıdeo apps, biteable,powtoon,animoto teachıng wıth technology on dıfferent subjects, vıdeo apps, edmodo
Ireland gaelıc football,hikking hurlıng Rap handıcrafts karaoke glogster, ıssuu safety ıssues-cyberbullyıng,cyberstalkıng, glogster, ıssuu ,hopscotch

Európai Minősített eTwinning Projekt

Iskolánk elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet a " eTwinning & Erasmus+ Bus. Α passport to the future." című projektben végzett kiváló munkáért. Ezzel diákjaink és iskolánk munkája a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.

A cím elnyeréséről egy oklevelet kaptunk és emellett a projekt az eTwinning program európai portáljának egyik részén bemutatásra kerül (a portál címe: www.etwinningcert.net).

Lengyelország, Kielce

2017. október 15-21. között megrendezésre került az Erasmus + „Passport to the Future” című projektjének harmadik találkozója Lengyelországban, a Kielce melletti Piekoszówban. A Nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 5 diákja és 4 tanára vett részt a közös munkában a görög, olasz és lengyel projekt partnerekkel.. A találkozó témája a külföldi munkavállalás volt, mely bemutatásához angol nyelvű videót és prezentációt készítettünk. Emellett különböző programok keretében ellátogattunk a MAN gyárba, Kielce Technológiai Parkjában érdekes előadást hallhattunk a jövő szakmáiról, megnéztük Krakkó és Varsó nevezetességeit. A remek szervezésnek köszönhetően a találkozó sikeresen zárult és a diákok alig várják a negyedik és egyben utolsó, Olaszországi találkozót! Találkozunk Olaszországban!

Kiss Kristóf 10.A

lengyel 001

lengyel 002

lengyel 003

lengyel 004

Rodosz 2017- Egy hetes görögországi diákcsere

2016. Októberében Nyíregyházára látogattak olasz, lengyel és görög diákok egy Erasmus + pályázat keretében. A projekt neve: "Útlevél a jövőbe." Melynek célja hogy a fiatalokat szembesítse más országok kultúrájával, oktatási rendszerével, gazdaságával, a fiatalok helyzetével a munkaerő piacon és a diákok mindennapi életével.

Áprilisban viszont a Széchenyisek utazhattak Görögországba ahol egy felejthetetlen hetet töltöttek el. Öt tanár és négy diák indult útnak Rodosz szigetére. A program során megismerkedhettek az ottani iskolával és diákokkal, akik a hét folyamán a nyelvet de még tradicionális táncokat is tanítottak nekik. Ellátogattak többek között Lindos városába, a Kalithea-i öbölbe és a Symi szigetre. De ha szórakozásról volt szó, még a 9D-s mozitól sem riadtak vissza!

A jövő tanévben a programban résztvevő többi diák is elutazhat végre Lengyelországba és Olaszországba. Ezeket a lehetőségeket minden fiatalnak megéri kihasználni, hiszen a a tapasztalatok alapján egy életre szóló élményről van szó!

erasmus 001

erasmus 002

erasmus 003

"Útlevél a jövőbe" - „Passport to the Future”

erasmus 01Az ERASMUS+ program keretében három ország tanárait és diákjait látta vendégül a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2016. november 21-25 között.

Az elkövetkező két év folyamán négy ország - Görög-, Lengyel-, Olasz- és Magyarország - tanárai és diákjai közösen dolgozzák fel a pályaválasztás, pályaorientáció témáját, bepillantást nyerve ez által a különböző országok ugyanazon korosztályainak a lehetőségeibe, problémáiba.

A projekt első találkozójának Nyíregyháza adott otthont, ahol a külföldi diákok iskolánk tanulóinak családjánál vagy hotelben érezhették magukat otthon. Az érdemi munka mellett a hét programjai között szerepelt egy kirándulás Budapestre, Sóstó nevezetes helyszíneinek meglátogatása és a sárospataki vár bejárása. A külföldiek és a magyarok egyaránt nagyon élvezték ezt az egy hetet, ami elköszönő partyval, majd másnap könnyes búcsúval zárult.

A diákok számára az Erasmus+ program nagyszerű lehetőség a nyelvgyakorlásra és más országok diákjainak az életébe való bepillantásra, barátságok kötésére.

További érdekesség a projektről

Európai Minősített eTwinning Projekt

Iskolánk elnyerte az Európai Minősített eTwinning Projekt címet a "RISE and SHINE" című projektben végzett kiváló munkáért, s ezzel az a projekt koordinátora, a diákok és az iskola a legmagasabb európai szinten nyert elismerést.
A cím elnyeréséről egy oklevelet kaptunk, emellett a projekt az eTwinning program európai portáljának egyik részén bemutatásra kerül (a portál címe: www.etwinning.net).

Bővebben: Európai Minősített eTwinning Projekt


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban