Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Újra nyertes a Széchenyi!

A Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium immár negyedik alkalommal vehet részt EU-s pályázat keretében nemzetközi projektben. A nyertes pályázat címe Rise and Shine!, témája aligha lehetne aktuálisabb és sürgetőbb: sport és mozgás a fiatalok életében, egészséges életmód, a számítógép túlzott használatának megelőzése.

A pályázatot az EU-hoz Törökország nyújtotta be 2014. április 30-án, az eredmény október hónapban jelent meg. A kétéves program 2014. szeptember elsejétől 2016. augusztus 31-éig tart, s hazai lebonyolítója a Tempus Közalapítvány. A projektkoordinátor Törökország mellett Görögország, Lettország, Norvégia, Spanyolország, Olaszország és Magyarország – s hazánk képviseletében a SZIKSZI - vehet részt a közös munkában.

A két esztendő alatt diákok és tanárok utaznak a partner országokba, hogy együtt dolgozzanak a projektben, kapcsolatot teremtsenek, megismerjék egymás kultúráját, közösségi életét, s nem utolsósorban gyakorolják az angol nyelvet. Intézményünkből 29 diák vesz részt a programban.

Az első találkozóra 2014. november 24-28-a között Nyíregyházán kerül sor, melyre a másik hat országból 24 diák és 19 tanár érkezik. Célunk nem kizárólag az, hogy vendégeink ízelítőt kapjanak a magyar kulturális és sportéletből – szeretnénk, ha megérintené őket a magyar mentalitás, a magyar élet hangulata is. Így az ötnapos program keretében vendégeink nem csupán iskolánkat és városunkat ismerhetik meg, de kirándulhatnak Tokajba, Sárospatakra, s egész napos sportprogram keretében tollaslabdázhatnak,röplabdázhatnak, kosarazhatnak, sőt lovagolhatnak és íjászkodhatnak is. A Magyar Esten pedig - a hagyományos magyar ételeket felvonultató vacsora elfogyasztása után – élőzenés táncház keretében a csárdás lépéseit tanulhatják meg profi táncosoktól.


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban