Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Erasmus+ projekt eredménye

Erasmus+ KA2 Iskolák, óvodák stratégiai partnersége közoktatási témában valósult meg a "Passport to the Future" együttműködési projekt 2016.09.01-2018.08.31 között, melynek intézményünk a fő koordinátora.

 

A projekt partnerek: Görögország, Olaszország és Lengyelország. Intézményünkből 13 diák és 8 pedagógus vett részt a programban. A projekt fő célja, hogy kezelje a lemorzsolódási arányt mind középiskolás és egyetemi szinten, hogy támogassa az idegen nyelvek és az informatikai készségek elsajátítását, melyek szükségesek az európai munkaerőpiacon, valamint segítsen fejleszteni a diákok szociális készségét, mely a globális, nemzetközi és helyi közösség fejlesztésére irányul.
Megvalósult nemzetközi partnertalálkozók és diákcserék:

  • 2016.november: Nyíregyháza
  • 2017. április: Görögország, Rodosz
  • 2017. október: Lengyelország, Piekoszow
  • 2018. április: Olaszország, Acerra

Az utolsó találkozón Olaszországban, Acerrában a téma a jövő szakmái és az ezekhez kapcsolódó készségek, képességek feltérképezése és a projekt fő termékének, egy útlevélnek az elkészítése volt. Az útlevél bemutatja a projektben résztvevő partner iskolákat, programokat és a két év alatt végzett közös munka eredményeit. Záró rendezvényünken a projektben aktívan résztvevő diákok és pedagógusok megkapták az 'útlevelüket a jövőbe.

passport 1

passport 2


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban