Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Bemutatkozik Mikó Botond

A nyári szünet végén kezdtem el érdeklődni az alkalmazás fejlesztés iránt. Letöltöttem a szükséges programozási környezetet és elkezdtem az internet segítségével megtanulni az objective C programozási nyelvet, sőt magát a programozást is, hiszen egy év után még csak a programozás alapjaival ismerkedtünk meg az iskolában, ami bár jó alapot jelentett de nagyon kevés volt egy applikáció megírásához.

Több száz óra munka és tanulás után és miután már tizedjére frissítettem, módosítottam az alkalmazásom  a WhichCountry-t, azután jött a Műszaki Egyetem alkalmazás fejlesztő versenye. Ez a verseny nyilvánvalóan eléggé specifikált, hiszen nagyon kevesen vannak akik értenek az alkalmazás fejlesztéshez. Egy komplett pályázatot állítottam rá össze amelyben a forráskódtól kezdve a plusz dokumentációkig, leírásokig minden megtalálható volt. A pályázatom

alapján 03.23-án kaptam egy e-mailt, amiben felkértek egy előadás megtartására a BME-n. Az előadás 03.28-án volt. Az ott megjelent többi fejlesztő, azok család tagjai és az ottani szakemberek/egyetemi előadok mind érdeklődve hallgatták az előadásom és mindenki másnál több gratulációt fogadhattam a végén a prezentációm és az előadás módom miatt. Sejtésünk szerint az előadás már nem számított bele az értékelésbe, hiszen senki se pontozta vagy figyelte olyan részletességgel, de ettől függetlenül óriási örömömre díjazott lettem. Az oktatási kategóriában nevezett alkalmazásom a második helyezést szerezte meg többek között egyetemistákat magam mögé taszítva és száz ezer forint pénz jutalmat kaptam. A kategóriámban első helyezést elérő alkalmazás mögött több főből álló profi csapat állt többek között programozók infó tanárok, de még az ELTE egyik előadója is, ezzel szemben én arra vagyok  a legbüszkébb, hogy az alkalmazásom minden féle segítség, felkészítő vagy egyéb támogató nélkül készítettem el az összes képet, dizájn elemet, promó videót én találtam ki és rajzoltam meg és az alkalmazás első blokkjától az utolsóig mindent én írtam és így is sikerült kellően igényes munkát készítenem ahhoz, hogy felvegye a versenyt a világ többi alkalmazásával. így az AppStore listáján is rendszeresen a legjobb tíz oktatási játék között van. Ráadásul más alkalmazások óriási költség vetésből készülnek, míg nekem ez sem állt rendelkezésemre. Későbbiekben vagy az eddigiekből származó bevételekből vagy támogatók segítségére lesz szükségem a komolyabb projektek megvalósításához.

Az előadásomból derül ki minden fontosabb információ magamról és az alkalmazásról, a legfontosabb referenciám jelenleg ez az előadás, de sajnos csak jövő hét elején lesz elérhető, mivel profi filmes csapat vette fel és még dolgoznak az utómunkákon. Egyéb fontos információkat láthat az alábbi linkeken:

csak az előadásom mögött ment prezentáció, ezzel kicsit bele tud tekinteni a

WhichCountry kinézetébe:

egy internetes újságban szerepeltem:

az alkalmazás promó videója:

egy másik versenyen az alkalmazásom profil oldala:

a Műszaki Egyetem versenyének eredményei:


Telefonszámunk:
(70) 1995 667


Adója 1%-át ajánlja fel iskolánk alapítványának:
Széchenyi 75 Alapítvány, Nyíregyháza
19210094-1-15

Aktuális osztályórarendek 2018/19-es tanév

Iskolai teljes órarend PDF formátumban